De var söderortsbornas favoritpizzor 2017

Kebabpizzan är populär i Bandhagen och Johanneshov.
Kebabpizzan är populär i Bandhagen och Johanneshov.
När söderortsborna i Johanneshov och Bandhagen ska äta pizza är det ingen traditionell italiensk skapelse som kniper förstaplatsen - det gör nämligen kebabpizzan. För Årstaborna är det dock capricciosa som gäller, enligt statistik för 2017.

Pizzastatistiken för 2017 är här.

I topp på listan över mest beställda pizzorna i Bandhagen och Johanneshov ligger inte capricciosan, som är snittfavoriten för en stockholmare, i topp. I stället norpar kebabpizzan förstaplatsen. Därefter är vesuvio och capricciosa storfavoriter.

Årstaborna beställer flest Capricciosa, precis som stockholmaren i snitt. Andraplatsen kniper vesuvio och först därefter kvalar kebabpizzan in.

Detta enligt en undersökningen som är gjord av snabbmatsförmedlaren Onlinepizza och siffrorna är baserade på all försäljning som gått via just Onlinepizza under året.

Och även om det är klassikerna som placerar sig högst bland originalpizzorna på menyn är det den egenmodifierade pizzan som i särklass beställs oftast. Alltså den typ där ingredienserna plockas ihop efter kundens eget tycke och smak.

Tre gånger så många beställningar på nyårsdagen

Undersökningen släpps inför den kommande nyårshelgen och nyårsdagen, som är den dag på året då stockholmarna äter mest pizza.

En tradition som – enligt Onlinepizza – gör att pizzabeställningarna ökar med 300 procent jämfört med en vanlig söndag.

– Traditionen med pizza på nyårsdagen är för många lika viktig som julskinka på julbordet och fyrverkerier på nyårsafton. Högst tryck är det mellan 13.00 och 19.00, då blir det riktigt svettigt för alla pizzabagare, säger Daniel Strömberg, vd för Onlinepizza.

Sverige-ettan

Populäraste originalpizzan i år i hela landet är Vesuvio, medan fjolårets vinnare – Kebabpizzan får nöja sig med en andraplats i år. Bronspengen kniper Hawaii.

Även nationellt är den egenkomponerade pizzan mest beställd.


De populäraste pizzorna i Årsta

Källa: Online Pizza


De populäraste pizzorna i Johanneshov

Källa: Online Pizza


De populäraste pizzorna i Bandhagen

Källa: Online Pizza