ANNONS

De var Skärholmsbornas favoritpizzor 2017

Kebabpizzan är populär i Skärholmen.
Kebabpizzan är populär i Skärholmen.
När Skärholmsborna ska äta pizza är det ingen traditionell italiensk skapelse som kniper förstaplatsen - det gör nämligen kebabpizzan. Det visar statistik för 2017.
ANNONS

Pizza-statistiken för 2017 är här.

I topp på listan över mest beställda pizzorna i Skärholmen ligger inte capricciosan, som är snittfavoriten för en stockholmare. I stället norpar kebabpizzan förstaplatsen. Därefter kommer vesuvio och först på tredje plats kvalar capricciosa in.

Undersökningen är gjord av snabbmatsförmedlaren Onlinepizza och siffrorna är baserade på all försäljning som gått via just Onlinepizza under året.

Och även om det är klassikerna som placerar sig högst bland originalpizzorna på menyn är det den egenmodifierade pizzan som i särklass beställs oftast. Alltså den typ där ingredienserna plockas ihop efter kundens eget tycke och smak.

Tre gånger så många beställningar på nyårsdagen

Undersökningen släpps inför den kommande nyårshelgen och nyårsdagen, som är den dag på året då stockholmarna äter mest pizza.

En tradition som – enligt Onlinepizza – gör att pizzabeställningarna ökar med 300 procent jämfört med en vanlig söndag.

– Traditionen med pizza på nyårsdagen är för många lika viktig som julskinka på julbordet och fyrverkerier på nyårsafton. Högst tryck är det mellan 13.00 och 19.00, då blir det riktigt svettigt för alla pizzabagare, säger Daniel Strömberg, vd för Onlinepizza.

Sverige-ettan

Populäraste originalpizzan i år i hela landet är Vesuvio, medan fjolårets vinnare – Kebabpizzan får nöja sig med en andraplats i år. Bronspengen kniper Hawaii.

Även nationellt är den egenkomponerade pizzan mest beställd.

ANNONS

De populäraste pizzorna i Skärholmen

Källa: Online Pizza


ANNONS