ANNONS

Plan för kvarteret Väktaren antogs

Kvarteret Väktaren på Fridhemsplan är spikat av politikerna. Och företaget Alecta går vidare med byggplanerna av 70 lägenheter.
ANNONS

Detaljplanen för det omdiskuterade kvarteret Väktaren vid Fridhemsplan på Kungsholmen, med 100 nya lägenheter, spikades på stadsbyggnadsnämndens möte på torsdagseftermiddagen.

Lokaltidningen Mitt i kunde för två veckor sedan avslöja att den hårt kritiserade gallerian strukits ur planerna. I måndags kunde tidningen dessutom avslöja att Familjebostäders planer på att bygga 30 nya lägenheter på taket på en av fastigheterna slopas – oavsett beslutet i nämnden. Orsaken är att man upptäckt att huset är för skört för en påbyggnad.

Företaget Alecta ansvarar för de övriga 70 planerade bostäderna – 50 i ett hus på gården och 20 i ytterligare en påbyggnad. Företagets fastighetschef Fredrik Palm menar dock att de planerna går vidare.

– Huvudspåret är att vi kommer att genomföra projektet. Sedan får vi se vilka delar som är funktionella, säger han.

Enligt honom påverkar inte Familjebostäders besked Alectas planer. Anledningen till att just Familjebostäders hus inte klarar

påbyggnaden är att tunnelbaneuppgången ligger längst ner, vilket gör grunden mindre stabil.

– För vår del leder borttagandet av påbyggnaden bara till mer ljusinsläpp till gårdshuset. Men det som är tråkigt är att hela platsen blir annorlunda utformad. Det är faktiskt staden som drivit idén att bygga på hörnan för att skapa en bättre symmetri, säger Fredrik Palm.

Huvudspåret är att vi kommer att genomföra projektet.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Kungsholmen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.