Planer på att bygga ut Breviks förskola

förskola, danderyd
Utanför förskolan i Brevik planeras en ny utemiljö.
2020 går bygglovet ut för de tillfälliga paviljongerna på Breviks förskola. Nu vill staden bygga en permanent förskola med plats för lika många barn som idag.
Fakta

Lyssna på Mitt i Lidingö

Prova att lyssna på våra artiklar inlästa av reportern.
Vill du kunna stoppa ner telefonen i fickan och lyssna på flera i artiklar medan du är på språng så funkar det bäst att använda i Podbean-appen. Glöm inte att följa Lyssna på Mitt i Lidingö så får du uppdateringar när vi lägger upp nya inlästa artiklar.

Paviljongförskolan på Brevik förskola byggdes 2006 när man snabbt behövde skapa fler förskoleplatser i området på grund av babyboomen några år tidigare. Lösningen blev tillfälliga paviljonger.

Nu är det tillfälliga bygglovet för paviljongerna på väg att gå ut och utbildningsnämnden vill nu att det ska byggas en permanent förskolebyggnad i anslutning till Breviks förskola.

Stadens skiss över tillbyggnaden.

Tanken är att lika många barn som idag – 150 stycken – ska få plats på den permanenta förskolan när den är klar. En detaljplan för att kunna bygga ut är klar. Under byggtiden kommer dock antalet platser på Breviks förskola minska. Barn som inte får plats där kommer att få plats på Käppala förskola i stället.

Kostar 39 miljoner kronor

Nu är det upp till kommunstyrelsen att fatta beslut om investeringen på 39 miljoner kronor.

Utanför den nya förskolebyggnaden kommer en ny utemiljö för barnen att anläggas. Dessutom blir parkeringsytan större.