Öppet hus om planer för Rågsved och Hagsätra

Projektet är uppdelat i fem delområden som staden kommer att planera med detaljerat.
Projektet är uppdelat i fem delområden som staden kommer att planera med detaljerat.
3 000 nya bostäder planeras i Hagsätra och Rågsved.
Den 7 oktober är det öppet hus i ett tält i Hagsätra. Då kan du surfa runt i en 3D-modell och se var husen ska ligga och komma med synpunkter och idéer.

Som Mitt i söderort berättat om tidigare har staden stora planer för Rågsved och Hagsätra. Här ska bland annat byggas 3 000 nya bostäder.

Grönt ljus: 3 000 bostäder i Rågsved-Hagsätra

Projektet har ett särskilt fokus på social hållbarhet, jämställdhet och att bryta den geografiska segregationen. Därför ska såväl parker som centrumen i både Hagsätra och Rågsved utvecklas.

Så vill Rågsvedsborna rusta centrum

Nu har du chansen att få reda på mer om planerna och lämna dina synpunkter. Den 7 oktober klockan 11-15 är det öppet hus i stadens informationstält i Hagsätra centrum. Här kan du ta en fika och titta på affischutställningen om den nya bebyggelsen. I en 3D-modell kan du surfa runt och se var de nya husen är tänkta att placeras. Tjänstepersoner från flera olika förvaltningar i staden finns på plats för att svara på frågor.

Projektet har delats in i fem fokusområden som ska planeras mer detaljerat: Älvsjöbadet, Hagsätra centrum/Ormkärr, Hagsätravägen, Rågsvedsvägen och Bjursätragatan. Hagsätra centrum och Ormkärr är de områden som staden kommer att börja detaljplanera först. Staden vill därför ha idéer och synpunkter på hur just de områdena kan utvecklas.