ANNONS

Bäverbäcken ska ritas om – på nytt

Karta bäverbacken
Här kan det bli hotell och 450 lägenheter i framtiden.
Bäverbacken
Illustration av flerbostadshus som planeras i Bäverbäcken.
Under flera år har Tyresö kommun tillsammans med flera privata aktörer försökt att få till bostadsbygge i Bäverbäcken. Nu ska en ny detaljplan tas fram.
ANNONS

Tanken är att kunna få till en detaljplan som gör det möjligt att bygga cirka 450 bostadsrätter, ett hotell med konferenslokaler och nytt klubbhus till golfklubben som ligger intill.

– Det är ett stort projekt. Det är två byggherrar med olika inriktning som vill bygga. Dessutom är det viktigt att få till golfbanan och de funktioner som den har idag, säger Sara Kopparberg, stadsbyggnadschef Tyresö.

Fyra olika delar

Området kan delas in i fyra delar. I den östra delen, där golfklubben har verksamhet idag, planeras åtta flerbostadshus i fyra till sex våningar. Här ska det nya klubbhuset och övningsområde för golfare finnas också.

Bäverbacken illustration

Illustration över hur den östra bebyggelsen och den nya gatuslingan kan gestaltas.

I den norra delen av Bäverbacken föreslås ytterligare 8 lägenhetshus, med gårdsytor för odling. Här planeras även för en förskola.

Bäverbacken

Illustration av det norra delområdet, med grönskande bostadsgårdar

I den södra delen, där det idag står industrifastigheter är det tänkt att tre flerbostadshus med totalt cirka 140 lägenheter ska byggas.

ANNONS

Bäverbacken

Illustration över det södra delområdet.

Och på den västra delen av marken planeras en mindre hotell- och konferensanläggning.

Bäverbacken

Det planerade hotellet med tillhörande konferens- och festlokalen vid den västra infarten till området, sett från söder

– Nu i dagarna ska planen ut på samråd till grannar och sakägare. Det är viktigt att allting fortfarande är öppet och inte färdigt in i minsta detalj, när det läggs ut på samråd. I nästa skede kommer planen att vara mer fast, säger Sara Kopparberg.

Inte kommit överens

Under flera år har privata markägare, privata byggherrar och Tyresö kommun försökt få till nya bostäder i Bäverbacken, men av olika anledningar har de inte kommit överens. Men nu har de tagit fram en första plan.

I samrådshandlingarna som miljö- och samhällsbyggnadsnämnden beslutade om den första september finns även planer för parkeringsplatser både på markplan och som parkeringshus under bostadshusen.

En detaljplan för Bäverbäcken kan antas tidigast andra kvartalet nästa år, enligt Tyresö kommuns prognos.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.