Planerade parkourparken pausad – var för dyr

Parkoursugna får vänta – minst ett år.
Parkoursugna får vänta – minst ett år.
Skiss över parkourparken
Så här skulle parken sett ut. Nu ska den göras om så att den blir billigare.
Den efterlängtade parkourparken i Tyresö blev för dyr. Nu skjuts invigningen upp minst ett år.
– Vi får inte överskrida vår budget, säger fritidschefen Lena Hellström.

Mitt i Tyresö har tidigare berättat om den planerade parkourparken som ska byggas intill skejtparken i Tyresö. Den skulle börja byggas under våren. Men en för hög prislapp har satt stopp – tillfälligt i alla fall.

– Det som har hänt är att vi har tillfälligt stoppat upphandlingen. Det var nämligen så att de buden som kom in från byggföretagen var för höga för vår budget. Nu ska vi se över den planerade parkourparken för att se om vi på något sätt kan dra ner på kostnaden, säger Lena Hellström, fritidschef Tyresö kommun.

Skjuts upp ett år

Budgeten för parkourparken är 2,6 miljoner, varav Tyresö kommun ska stå för hälften. När de är klara med genomgången ska parkourparken läggas ut på upphandling igen och då hoppas de få in lägre bud.

– Det innebär att vi inte hinner bygga och inviga den i år. Den är troligtvis klar i september 2018 i samband med Tyresöfestivalen, som det ser ut nu, säger Lena Hellström och fortsätter:

– Det är olyckligt. Vi har ju ungdomar som vill vara i sin parkourpark nu, inte om ett år. Men det som är positivt är att det fortfarande är ett levande projekt.

Finns det en risk att den inte bli av alls?

– Nej, men vi får inte överskrida vår budget. Den kanske kommer se lite annorlunda ut än det var tänkt från början, men det kommer att bli en bra park, säger Lena Hellström.