ANNONS

Så planerar SL att ändra trafiken i Bromma

Buss till Brommaflyg läggs ned
152:an mellan Bromma flygplats och Liljeholmen kan komma att försvinna på helger.
En ny linje mellan Brommaplan och Sundbyberg och en inställd linje mellan Bromma flygplats och Liljeholmen.
Det är några av förslagen om förändringar i kollektivtrafiken som trafiknämnden nu ska ta ställning till.
ANNONS

När landstingets trafiknämnd träffas nästa tisdag så kommer fokus ligga på vilka förändringar man planerar att göra inom kollektivtrafiken 2018.

Ett flertal linjer i Bromma kan komma att förändras, om de förslag som läggs fram blir verklighet.

Den kanske största förändringen innebär att Linje 509 mellan Brommaplan och Danderyds sjukhus, som den ser ut i dag, kommer att försvinna för att i stället ersättas av två kortare linjer.

En helt ny linje, nummer 129, kommer att ersätta 509:an på sträckan Brommaplan – Sundbyberg. Samtidigt behålls gamla 509:an, fast kortas av och går mellan Solna och Danderyds sjukhus.

Orsaken bakom förändringen är att allt fler väljer tvärbanan.

”Linjen övervägs att dras in på sträckan Sundbyberg-Solna C då Tvärbanan har tillkommit på sträckan Sundbyberg-Solna C vilket inneburit minskat antal resande”, skriver trafikförvaltningen i handlingen med ändringsförslagen, som ska ut på remiss.

En annan förändring är att SL planerar ställa in busslinje 152 mellan Liljeholmen och Bromma flygplats på helger. Även på den linjen är det tvärbanan som trycker bort bussen. Konsekvensen kan då bli att resenärer får längre promenadväg eftersom tvärbanans station ligger en bit från flygplatsens terminalbyggnad.

Se fler planerade förändringar i Bromma (med omnejd) nedan.

ANNONS
Fakta

Linjerna som påverkas

Linje 303 Brommaplan – Jungfrusund:

Linjen övervägs att förlängas över färjan till Fittja C i syfte att skapa alternativ resväg för pendlare till södra Stockholm.

Linje 309 Brommaplan – Kaggeholm:

En nattbuss med avgång vid 01-tiden mot Ekerö planeras, och en ny avgång tidig morgon vardagar från Ekerö C-Skytteholm. Dessutom övervägs att nya avgångar utanför rusningstid på vardagar så att personal och gäster på Skytteholm konferansgård & Menhammar stuteri kan åka kollektivt mot Bromma.

Källa: Trafikförvaltningen