ANNONS

Skateparken står fortfarande stilla – över ett år senare

Planerna på att bygga skateparken är fortfarande stillastående.
Planerna på att bygga skateparken är fortfarande stillastående.
För över ett år sedan bestämde kommunen att det ska byggas en skatepark i Väsby.
Det första spadtaget är redan taget, men planerna står fortfarande stilla.
ANNONS

Enligt kultur- och fritidsnämndens ordförande Andrea Möllerberg (VB) måste kommunen invänta en utredning av grundvattnet i Vilundaparken man beslutade om i somras.

På grund av vattensamlingarna under marken är det ett känsligt område att bygga i, svarar hon oppositionsrådet Mathias Bohman (S) under måndagens kommunfullmäktigemöte.

– Innan vi kan säga att en skatepark kan byggas i Vilundaparken behöver vi veta mer om vad utredningen visar. Bygget av fotbollshallen påverkar även vad vi kan göra med resten av parken. En skatepark innebär enbart hårdgjorda ytor och även djupa gropar ner i marken, ingrepp som kan påverka grundvattentäkten och därav inte en snabb fråga att svara på.

Fast i en loop

I slutet av 2017 beslutade det rödgröna kommunstyret tillsammans med Väsbys Bästa att en skatepark skulle byggas i Smedby. Ett år senare avsattes tio miljoner kronor, man tog det första spadtaget och parken skulle stå klar i sommaren 2019.

Men efter valet rev Väsbyalliansen beslutet. Den nyblivet rödgröna oppositionen röstade dock igenom bygget igen tillsammans med SD, fast parken placerades intill pump-tracken i Vilunda i stället.

Kan stå klar om tidigast två år

Oppositionsråd Mathias Bohman (S) är besviken över att planerna återigen läggs på is.

– Det blir nästan parodiskt hur lång tid det tar. Tjänstemän säger att man kan veta om det går att bygga skateparken i Vilunda om sex månader. Det betyder att man kan tidigast kan ha parken färdig år 2022, säger han.

– Det jag är rädd för är att de forsätter skjuta skateparken framför sig, och att det till slut inte blir någon alls. Skateboardklubben och alla som skejtar i Väsby förväntar sig att något händer.

ANNONS

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands Väsby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.