ANNONS

Rektorn om skjutningen: förstärker med vuxna

Skjutningen ska ha skett i anslutning till fritidsgården vid Tallbohovskolan.
Skjutningen ska ha skett i anslutning till fritidsgården vid Tallbohovskolan.
I går kväll sköts en tonåring i anslutning till en skola i Jakobsberg. Händelsen ska inte ha några kopplingar till skolan men extra trygghetsvärdar finns på skolan och vid fritidsgården för att prata med elever och ge stöd.
ANNONS

Strax efter klockan 20:00 i går kväll larmades polisen efter att en ung man i äldre tonåren som är myndig skjutit i anslutning till Tallbohovskolans område.

Där möttes de av en ung man, i tonåren, som var skottskadad.

– Skadorna är absolut inte livshotande, säger Anders Bryngelsson, kommunikatör på Stockholmspolisen.

Efter händelsen fördes mannen till sjukhus.

– Nu ska vi jobba vidare med det här. Framförallt måste vi höra offret mer ingående, säger Sven-Erik Olsson.

En teknisk undersökning och dörrknackning har genomförts under kvällen och natten i området. En förundersökning om försök till mord har inletts. Vid niotiden på morgonen var ännu ingen gripen.

– Vi har ännu ingen misstänkt och ber om allmänhetens hjälp. Om det är någon som har sett något eller har information om händelsen vill vi gärna att man tar kontakt med polisen. Vi kommer även att se om vi kan få ut något av övervakningsfilmer, säger Bryngelsson.

Med anledning av det som inträffat kommer skolans personal att informera eleverna om den pågående utredning, det som är känt i nuläget och elevernas möjlighet att söka stöd om de behöver prata med en vuxen.

– Det här är ingenting som har med skolan att göra, det är en händelse som har hänt i anslutning till skolans område. Den informationen vi har i nuläget är att inga elever är inblandade, säger Carina Abrahamsson, rektor på skolan.

ANNONS

I början av dagen har hon samlat all personal för att informera om händelsen. Krisgruppen har samlat på skolan och både kurator och skolsköterska finns tillgängliga för elever som behöver prata. Kommunens har skickat trygghetsvärdar som finns tillgängliga på skolan område och vid fritidsgården.

– Om det finns tankar bland eleverna kan de fånga upp det och hjälpa dem att få prata med en vuxen. Det finns många vuxna på plats för att prata med eleverna, säger Abrahamsson.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Järfälla direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.