ANNONS

P-platser ockuperas i drygt ett år till

Richard Dahl i Sundbyberg är arg över att parkeringar försvinner längs Järnvägsgatan
"Folk får snurra runt i över en timme för att hitta en plats", säger Richard Dahl.
11 parkeringar längs Järnvägsgatan och Fredsgatan har blockerats när fastighetsägare längs gatorna renoverar sina hus.
– Folk får snurra runt i över en timme för att hitta en plats, säger Richard Dahl som nu har stora problem att hitta en parkeringsplats.
ANNONS

Intill korsningen Fredsgatan/Järnvägsgatan står flera byggställningar och byggbodar uppställda då fastighetsägare håller på att renovera sina hus. I och med det har 11 parkeringsplatser försvunnit, fyra på Järnvägsgatan och sju på Fredsgatan.

Samtidigt är det på dagtid (08-16) på torsdagar förbjudet att stå på Fredsgatan och under natten mot fredag (00-06) förbjudet att stå på ena sidan Järnvägsgatan samt på tisdagar mellan 00-06 förbjudet att stå på den andra sidan, på grund av kommunens servicedagar.

Richard Dahl i Sundbyberg är arg över att parkeringar försvinner längs Järnvägsgatan

Parkeringsförbuden på grund av kommunens servicedagar gör det svårt att hitta parkering menar Richard Dahl. Men att skippa servicedagarna är inte aktuellt enligt kommunen. Foto: Maria Lilja

I och med det har det blivit väldigt svårt att hitta en parkeringsplats i området menar Richard Dahl som bor intill korsningen och har företag inte långt därifrån.

– Jag betalar boendeparkering både privat och för företaget. Det var svårt att hitta en p-plats tidigare, nu är det nästan omöjligt. Folk får snurra runt i över en timme för att hitta en plats, säger han.

Blockeras ett år till

När Richard Dahl ringde staden för att ifrågasätta hur det kunde bli så här, så fick han till svar att han är hänvisad till andra boendeparkeringar i kommunen.

– Men det ser ju likadant ut överallt. Och jag betalar fortfarande samma summa för min boendeparkering. Jag bryr mig inte om priset, jag behöver bara någonstans att parkera, säger han.

Jag bryr mig inte om priset, jag behöver bara någonstans att parkera.

ANNONS

Richard Dahl

Besvärligt kommer det att vara något år till då byggena på Järnvägsgatan har tillstånd att blockera p-platserna till 20 mars 2020. Bodarna på Fredsgatan blir kvar som längst till 30 april 2020.

Magnus Forsberg Wåhlén, trafikingenjör på Sundbybergs stad berättar att parkeringsplatserna på järnvägsgatan tagits bort för att det fortfarande ska gå att komma fram på gångbanan. På Fredsgatan har parkeringar tagits bort för att trafiken ska kunna komma förbi de uppställda bodarna.

Richard Dahl i Sundbyberg är arg över att parkeringar försvinner längs Järnvägsgatan

Bodarna på Fredsgatan blir kvar som längst till 30 april 2020. Richard Dahl är irriterad över att p-platser tas bort utan att kommunen hittar en lösning. Foto: Maria Lilja

Servicedagarna kommer inte skippas

En lösning på problemet vore enligt Richard Dahl att kommunen pausade servicedagarna för Fredsgatan och Järnvägsgatan innan de blockerade p-plasterna är tillbaka.

– Det går inte bara att bygga och bygga och inte göra några parkeringar, ju fler som flyttar in ju fler bilar blir det, säger han.

Det går inte bara att bygga och bygga och inte göra några parkeringar

Richard Dahl

Men att skippa servicedagarna är inte aktuellt enligt Magnus Forsberg Wåhlén.

Servicedagarna fyller en viktig funktion för underhållet av stadens gator och det är inte aktuellt att ta bort dessa på de aktuella sträckorna”, skriver han till Mitt i.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.