Färre P-platser när Ringvägen byggstartar

Sammanlagt ska 450 nya bostäder byggas.
Sammanlagt ska 450 nya bostäder byggas.
Boende får fortsatt tillgång till parkering, till skillnad från allmänheten.
Boende får fortsatt tillgång till parkering, till skillnad från allmänheten.
Enligt kommunen ska de omfattande byggena längs Ringvägen sätta igång den 8 januari. På kort sikt innebär det bland annat att den allmänna parkeringen längs vägen försvinner.

Frågan om utbyggnaden av Ringvägen i Kungsängen har stötts och blötts i åratal – men nu ska bygget påbörjas. Enligt kommunen förväntas bygget starta den 8 januari.

Redan nu varnar kommunen för att de allmänna parkeringsplatser som funnits längs vägen kommer att tas bort under byggtiden, för att ge plats åt trafik till och från bygget.Detaljkarta över planerade Ringvägen.


Boende får särskild parkering

Boende i området mellan Ringvägen och Centrumvägen kommer att ha tillgång till särskilda parkeringsplatser under byggtiden – men för den som tidigare parkerat längs Ringvägen för att nå Kungsängens centrum försvinner nu ett alternativ.

Totalt är det 450 nya bostäder, en förskola, gator, torg och parkeringsplatser som ska byggas under de kommande två åren. Bland bostäderna finns också det 13-våningshus som fått väckt en hel del reaktioner, både av boende och av länsstyrelsen.