Platserna med gratis wifi i Botkyrka

Snart fritt fram att gratissurfa utomhus i botkyrka.
Snart fritt fram att gratissurfa utomhus i botkyrka.
Kommunstyrelsen har lyft fram ett förslag om gratis wifi på allmänna platser, bland annat i parker och på idrottsplatser. Nu har man beslutat om åtta platser i kommunen där gratis wifi ska testas.

Som Mitt i tidigare skrivit nappade den politiska majoriteten på motionen från Liberalerna om gratis wifi i Botkyrka kommun. En förstudie inleddes för att utreda möjligheterna att få gratis wifi i så stora delar av kommunen som möjligt.

Här ska det testas

Och nu är det klart vilka platser det ska testas på:

Brunna, Fittja äng, Folkhälsoparken, Hågelbyparken, Sven Tumbas park, Storvretsparken, Brantbrinks IP och Lida Friluftsgård är de åtta platser man ska testa gratis wifi för allmänheten.

– Utmärkt att det nu blir en pilottest på åtta platser. Vi hoppas att det kommer att fungera bra och att man sedan kan gå vidare och införa gratis wifi på fler platser i kommunen, säger Liberalernas gruppledare Lars Johansson.

Kan bli start i vår

Planen är att det ska bli gratis wifi på nämnda platser i vår.

– Första gången man loggar in på nätverket får man göra en aktiv inloggning för att vi ska se vilka som är på våra nätverk och lätt kan ta emot medborgarförslag och felanmälningar, berättar Ebba Östlin.