Plommons spelar på årets vårfest

Bandet Plommons kommer att spela på vårfesten i Sundbyberg i maj.
Bandet Plommons kommer att spela på vårfesten i Sundbyberg i maj.
Om en månad kommer den traditionella vårfesten dra i gång i Sumpan. Och nu ska ett kärt band återkomma till festligheterna.

– Det kommer att bli rock’n roll. Covers som alla kan, med trevligt och enkelt innehåll. Vi vidmakthåller 60-talslåtarna, säger Eva Kroon-Bisenius, en av medlemmarna i bandet Plommons.

De fyra medlemmarna i bandet är nu i åldrarna 66 till 69 år, men det stoppar inte dem från att fortsätta att uppträda. När Mitt i pratar med Eva ska de snart till en rockgala i Trelleborg för att spela. Bandet repar ofta i Duvbo.

– Det är en livsstil. Vi har lovat att aldrig sluta spela förrän vi är 90. Nu repar vi som sjutton, säger Eva Kroon-Bisenius.

Bandet splittrades i slutet av 1960-talet men återförenades igen 1985. Därefter har de spelat tillsammans i omgångar. Ett av bandets största ögonblick var bland annat när de var förband till The Who när dessa spelade på Johanneshov 1965.

Under åren så har bandet gjort en egen låt, vilken kommer att framföras på Vårfesten; Last train to Liverpool. Den 26 maj ska de uppträda under vårfesten i Sundbyberg. Senaste gången de spelade under festligheterna var för åtta år sedan.

– Dagen kommer att bli underbar. Vi kommer att träffa gamla och nya fans, säger Eva Kroon-Bisenius.