ANNONS

Poddstjärnor skänker pengar till kvinnojour

Anna Mannheimer och Mia Skäringer skänker pengar till Sollentuna kvinnojour.
Anna Mannheimer och Mia Skäringer skänker pengar till Sollentuna kvinnojour.
Ett "fuck off" kit har lett till en stor summa pengar som går till de nya lägenheterna för kvinnor med skyddsbehov i Sollentuna. Bakom insamlingen står poddarna Mia Skäringer och Anna Mannhemier som vill hjälpa kvinnor på flykt.
ANNONS

Efter att ha sålt magväskor med ”Fuck off-kit” har Mia Skäringer och Anna Mannheimer fått in pengar för kvinnor och ickebinära som flyr från hot och övergrepp. Nu har de valt ut tre organisationer som ska få ta del av kakan: Tjejjouren Väst, 2Helpinghands och Sollentuna kvinnojour.

Vi är väldigt glada för att de har valt just oss

Vuokko Erman, Sollentuna kvinnojour

– Vi är väldigt glada för att de har valt just oss. Det kom som en jättehärlig överraskning, säger Vuokko Erman, verksamhetschef på Sollentuna kvinnojour.

Mia Skäringer och Anna Mannheimer har valt ut Sollentuna kvinnojour för att de blev rekommenderade av riksförbundet Unizon som samlar kvinnojourer och tjejjourer runt om i landet. Och för att de tyckte att pengarna skulle gå till ett bra ändamål.

– Vi har precis fått två nya hyreskontrakt på lägenheter för kvinnor och barn som behöver skyddat boende. Våra pengar räckte till det nödvändigaste men med det här bidraget kan vi se till att lägenheterna blir trevligare för barnen, säger Vuokko som inte kan berätta exakt hur mycket pengar det rör sig om.

Vuokko Erman, verksamhetschef på Sollentunas kvinnojour.

Vuokko Erman, verksamhetschef på Sollentunas kvinnojour.

Pengarna ska gå till hållbara leksaker, bra belysning för att kunna läsa läxor och pedagogiskt material för att jobba med att uttrycka svåra känslor.

– Det handlar inte bara om pengarna. Vi känner oss väldigt uppskattade och det ger oss alla arbetsglädje för att jobba vidare med frågorna.

ANNONS

Vad är egentligen ett Fuck off-kit? Allt du behöver när du vill fly undan själv enligt Skäringer och Mannheimer hemsida som tidigare har sålt kitet. Magväska, bindor, solglasögon med mera. Vinsten går till de tre organisationer som arbetar för utsatta kvinnor och ickebinära.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.