Min lokala hjälte

Pojke blev misshandlad under utvecklingssamtal

I våras spårade ett utvecklingssamtal ut på en skola i Huddinge. En pojke blev misshandlad av sin farbror mitt framför pojkens lärare.

Under ett utvecklingssamtal i februari i år fick en lärare i Huddinge bevittna en misshandel mitt framför sina ögon. Enligt domen från Södertörns tingsrätt skulle en pojke i 14-årsåldern ha ett utvecklingssamtal med sin lärare och han gick dit med sin farbror. Under samtalets gång blev stämningen irriterad när pojken provocerade lärarinnan. Läraren bad honom att sluta, vilket han inte gjorde. Då ska farbrorn försökt prata med pojken men när han inte slutade slog farbrorn till honom över läppen med vänsterhanden.

Läraren sa då till farbrodern att han inte kunde göra så och rapporterade det till rektorn. Läraren blev uppskakad eftersom smällen varit kraftig och att pojken började blöda.

Både pojken och farbrorn hävdar i förhör att något slag inte utdelats och att läraren vänt ryggen till och inte sett vad som hände. Farbrorn ska bara försökt hålla för munnen på pojken som enligt farbrorn har problem med blödningar från tandköttet. Pojken säger i förhör att det var bra att farbrorn försökte tysta honom.

Södertörns tingsrätt köpte inte den förklaringen och dömde farbrodern för misshandel med påföljden villkorlig dom och dagsböter.