ANNONS

Poliser med dragna vapen grep ungdomsgäng i Farsta centrum

Poliser med dragna vapen grep ungdomar i Farsta centrum misstänkta för brutalt rån
Tre ungdomar greps i Farsta centrum efter ett brutalt rån.
En pojke i tonåren rånades och slogs ner brutalt av ett gäng ungdomar vid Farsta simhall på torsdagskvällen. Tre ungdomar greps efteråt vid Farsta centrum misstänkta för misshandeln.
ANNONS

Rånet och misshandeln skedde strax efter 17.00 på torsdagen vid Farsta simhall. En utomstående blev vittne till misshandeln och ringde polisen.

Ett tiotal ungdomar, både pojkar och flickor, deltog i misshandeln. De ska ha slagit och sparkat en pojke och fortsatt även efter att han hamnade på marken.

När polisen kom dit hade gänget försvunnit. Flera patruller spanade efter dem och vid 18-tiden ingrep polisen mot en grupp ungdomar i Farsta centrum.

Polisen drog vapen

Christer blev vittne till polisens ingripande.

– Det var ett gäng på kanske åtta ungdomar som kom gående vid Burger king. Den polis som fick syn på dem först drog sitt vapen och skrek åt dem att lägga sig på marken, säger han.

Alla lydde ordern utom en. Den siste tog till flykten men blev ikappsprungen av en polis som strax kom tillbaka med denne.

Polisen har fått kritik för gripandet och skriver på sin Facebook-sida:

”Ingripandet kan vid en yttre anblick kunnat ses som aggressivt från polisens sida, men det vi hade med oss efter förhör var ett synnerligen hänsynslöst beteende och att de vi ingrep mot kunde vara beväpnade med knivar.”

ANNONS

Söker fler vittnen

Tre av de misstänkta ungdomarna var under 15 år och lämnades de över till sina föräldrar. De är också misstänkta för olaga hot efter att ha hotat en kompis till den misshandlade.

Den misshandlade pojken och hans kompis uppges må bra efter omständigheterna.

Polisen vill komma i kontakt med fler vittnen till misshandeln. Den som sett något av intresse uppmanas att ringa 11414.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.