Pojke väcktes av tjuvens ficklampa

En gata i Killinge drabbades förra helgen av tre inbrott under samma natt. I ett av husen väcktes en 12-årig pojke av tjuven.

Pojken låg och sov på bottenvåningen när han plötsligt vaknade av att någon lyste på honom med en ficklampa. Det var en inbrottstjuv som tagit sig in genom den olåsta dörren.

– Han tyckte naturligtvis att det var obehagligt och låtsades sova. Vi låg och sov på övervåningen och han vågade inte ropa på oss så han ringde till sin syster som bor en bit bort. Han är lite av en hjälte, säger pojkens pappa.

Systern kastade sig in i en bil och körde till huset där dörren stod öppen. Tjuven hade redan sprungit därifrån.

– Vi har en hund som skällde också så tjuven blev väl rädd och fick inte med sig något. Det känns obehagligt och samtidigt klantigt att vi lämnat dörren öppen. Tjuven gick ju runt och kände på dörrar, säger pappan.

Tio minuter senare inträffade ytterligare ett bostadsinbrott i närheten. Husägarna låg enligt polisen och sov när tjuven gick in och stal mobiltelefoner, klockor och en dator. Inbrottstjuven gick sedan vidare till ännu ett hus på gatan och stötte på husägaren i hallen på bottenvåningen. Tjuven flydde ut via altanen och fick med sig en väska och en necessär.

Ett par dagar tidigare skedde ytterligare tre inbrott på ön och polisen varnar nu för att lämna fönster och dörrar öppna på natten.

– Vid flera inbrott har det varit olåst. Jag vill uppmana folk att låsa dörrar och ställa undan stegar och trädgårdsredskap, säger Gunilla Rothelius vid ­Citypolisen.

Vi låg och sov på övervåningen och han vågade inte ropa på oss.

Pierre kånkade in Lena PH på tolfte plats

lidingö Det blev inget VM-guld i kärringkånk för artisten Lena Philipsson och hennes pojkvän, Lidingöbon Pierre Leander. De slutade på plats 12 av 70.

– Vi är jättenöjda med vår insats. Banan var tuff och konkurrensen hård. Nu är vi hemma igen och pustar ut, säger Pierre.

Totalt tävlade 14 länder i VM-tävlingen som gick av stapeln i finska Sonkajärvi.

Mordåtal väntas i september

Näset Utredningen kring Näsetmordet pågår för fullt. En 22-åring har erkänt att han tagit livet av en 30-årig man som hittades död den 28 juni, men han invänder mot att det ska rubriceras som mord.

De båda männen kände varandra sedan tidigare, men vilken relation de hade vill åklagare Pär Andersson inte gå ut med. Inte heller motivet eller detaljer om hur mordet har gått till.

Nästa hållpunkt i rättsprocessen är i slutet av juli då mannen troligen omhäktas. Åtal väntas kunna väckas i mitten av september.