Pojkvän slog flickvän blodig och skar av hennes hår med morakniv

Flickan dömdes i förra veckan till 70 timmars ungdomstjänst och 34 000 kronor i skadestånd.
36-åring döms till fängelse.
En middag hemma urartade och slutade med att flickvännen slogs blodig.
En 36-årig man har nu dömts till två år och två månaders fängelse.

En kväll i mars i år började ett par i Älvsjö laga middag. Tidigare under dagen hade de köpt alkohol som de drack i väntan på att maten skulle bli klar.

Sent samma natt larmades polisen om en kvinna som blivit misshandlad så grovt att hela hennes kropp var blodig. Det visade sig att det var flickvännen i paret som tidigare lagat middag som misshandlats och enligt grannen som ringde polisen ska hon då ha varit i samma skick som efter att ha gått en boxningsmatch.

Blodspår i lägenheten

När polisen kom till lägenheten en dryg kvart senare hade flickvännen svårt att berätta vad som hänt. Hon var svårt skadad och alkoholpåverkad. I hallen hittade polisen hår och en morakniv och i blodspår fanns i hela lägenheten. Pojkvännen syntes inte till.

Flickvännen fördes med ambulans till sjukhus.

Spelade samma låt

Senare visade det sig att paret under den aktuella kvällen hade börjat bråka. Pojkvännen hade spelat samma låt om och om igen vilket gjort flickvännen irriterad. Pojkvännen hade då försökt strypa sin flickvän så hårt att hon trodde att hon skulle dö. Han hade också klippt av hennes hår eftersom att han visste att det betydde mycket för henne.

Grannen hade märkt av bråket från lägenheten intill och hört flickvännen ropa efter hjälp. Det var då han larmade polisen.

Döms till fängelse

Pojkvännen, en 36-årig man, döms nu till två år och två månaders fängelse för misshandel, grov misshandel och olaga hot.

Han döms också för att ha hotat en kvinna i februari i år i samband med ett restaurangbesök.

Den 36-åriga mannen varken förnekar eller erkänner brott utan menar att han inte har något minne av vad som hänt.