Pokémon får Huddingebor att gå samman

En hugad skara utanför kommunhuset.
En hugad skara utanför kommunhuset.
Pokémonspelare samlas en höstkväll.
Pokémonspelare samlas en höstkväll.
Genom Facebookgruppen Pokémon Huddinge finner Huddingebor gemenskap oavsett ålder, kön eller etnicitet. Flera gånger i veckan samlas de för att gemensamt besegra pokémons runtom i Huddinge.

– Jag har träffat människor som jag nog aldrig hade träffat om det inte vore för den här gruppen. Det är verkligen en blandning av människor i alla olika åldrar, kön, etnicitet och samhällsklasser som möts och har ett gemensamt intresse, säger Clas Tropan, en av administratörerna i Facebookgruppen Pokémon Huddinge.

På knappt två månader har gruppen fått närmare 90 medlemmar som flera gånger i veckan bestämmer tid och plats för så kallade raider i det delvis virtuella mobilspelet Pokémon Go. Där samlas de för att gemensamt besegra bossar och ta över pokémongym.

– När det kommer en ny legendarisk boss till ett område blir det väldigt hett precis i början och då kan det samlas riktigt många. Vi var nog en 30-40 pers utanför biblioteket härom dagen, berättar Clas Tropan.

Utöver pokémonspelandet händer det att gruppmedlemmarna tar en fika tillsammans. De välkomnar fler Huddingebor att ansluta till gruppen.

– Jag tror det skulle vara väldigt nyttigt för folk som inte kommer ut så ofta. Har man svårt att röra sig eller andra hinder så är det inga problem. Vi hjälper ofta varandra och skjutsar i bilar om det behövs, säger Clas Tropan.