ANNONS

Pokémonjägare intar Gärdet

Till höger Josefin Svensson.
Till höger Josefin Svensson.
Pokémon-hysterin når nya höjder. I morgon kväll väntas tusentals samlas på Gärdet för en gemensam jakt på Stockholm gator.
ANNONS

Det började med att Josefin Svensson, 24 och nyinvigd Pokémon Go-fantast, ville hitta vänner att spela med. Men det blev snabbt större än hon hade tänkt sig. På två dygn hade 4 000 anmält intresse till Facebook-evenemanget.

– Då bestämde jag mig för att jag ville göra det här till ett seriöst projekt. Jag har ju läst i media om hur folk till exempel jagat Pokémons på andras tomter. Det här kan vara en bra mötesplats att informera om sunt förnuft och säkerhetsrisker så att man skapar en sundare Pokémon-kultur, säger Josefin Svensson.

Klockan sju på fredag kväll är det samling på Gärdet och uppdelning i lag, som kommer att ledas av varsin redan utsedd ambassadör. Sedan bär jakten av runt Stockholm. För att mobiltäckningen ska fungera optimalt kommer mobiloperatören Tre att montera en extra mobilmast vid mötesplatsen.

Hittills har 3 800 personer anmält sig till evenemanget och 8 000 till anmält intresse. Josefin Svensson, som inte vill vara för optimistisk, gissar på att det dyker upp minst tusen personer.

– Jag vet bland annat en person från Dalarna som skulle ta tåget till Stockholm för första gången i sitt liv för den här jakten.

Inte bara antalet deltagare har växt. Under planeringen kom Josefin Svensson i kontakt med DJ:n och producenten Yuniko vilket resulterade i en Pokémon-låt som kommer att spelas under kvällen.

För en som inte alls har förstått grejen med spelet – vad är det du fastnat för?

– Det är ett spel som gör att man rör på sig och prata med nya människor. Det är ett mobilspel men du kan interagera på ett helt annat sätt. Det får oss svenskar som kanske har svårt för att prata med främlingar att kanske säga hej till andra spelare i alla fall.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.