Min lokala hjälte

Pokémonspelare fyller stadsbussarna

Bilden är ett montage
Bilden är ett montage
En plötslig ökning av bussresenärer utan något specifikt mål har synts i innerstan de senaste veckorna. Orsaken? Ett mobilspel.

Alla pratar om spelet Pokémon Go som blivit lite av en folkrörelse de senaste månaderna. Mitt i har tidigare berättat att spelet skapat oväntade scener i stadens parker då hundratals vallfärdat till vissa platser för att fånga de åtråvärda monstren.

Nu märks spelet också på en annan plats i staden: Innerstadsbussarna.

Enligt företaget Keolis som kör alla bussar i Stockholms innerstan har man märkt betydligt fler resenärer den senaste tiden – resenärer som åker buss utan att verka ha någon specifik målpunkt.

Efter att ha fråga passagerarna visade det sig att det är Pokémonspelare som helt enkelt kommit på ett smidigt sätt att röra sig i staden och samla poäng.

Speciellt Linje 50 men också linje 1, 2 och 4 verkar ha tilldragit sig nya resenärer, enligt företaget.

– Vi är mycket glada över det ökande resandet och hoppas att många fler upptäcker vår fantastiska huvudstad genom bussen och om Pokemon Go spelet kan bidra till detta så är det bara positivt, säger Karl Orton som är tekniskt chef på Keolis i ett pressmeddelande.

Fakta

Det här är Pokémon Go

Pokémon Go har tagit världen med storm den senaste månaden och blivit en av världens mest nedladdade appar.

Spelet går ut på att fånga små lustiga djur, kallade Pokémons. Det gör man genom att bege sig ut i den fysiska världen och med hjälp av telefonens gps leta upp de åtråvärda små monstren.