ANNONS

Polis i husbil ska komma närmare

mobil polisstation områdeskontor
Polisens nya Väsbykontor
"Jag hade gärna sett att vi var där oftare", säger Malin Sundström.
"Jag hade gärna sett att vi var där oftare", säger Malin Sundström.
Polisen öppnar nytt i Väsby – en husbil vid stationen i Väsby ska låta polisen komma närmare medborgarna. Men det nya ”mobila områdeskontoret” är bara öppet två timmar i veckan.
ANNONS

Den som i torsdags gick förbi pendeltågsstationen kan ha fått syn på en husbil märkt ”Polisen”. Där kommer minst två poliser att hålla hus varje torsdag framöver, mellan 14 och 16.

– Vi försöker hitta någon form av återkommande närvaro så att även Väsbyborna känner att det finns ett alternativ till att åka till Sollentuna om de behöver kontakt med polisen, säger Malin Sundström, kommunpolis.

Husbilen ska mana till avslappnade samtal

Sedan lokalpoliskontoret stängde i Väsby har polisen sökt nya sätt att komma närmare medborgarna. Tanken är inte att husbilen ska bli en station för att i första hand ta upp anmälningar, utan för att prata med allmänheten. Enligt Malin Sundström finns flera fördelar med att jobba i husbilen.

– Det tar ändå lite att komma till ett kontor, många känner att de måste ha något viktigt att komma med för att ta sig till ett poliskontor. Men att bara gå fram till en polis på gatan har inte samma allvarliga karaktär, säger Malin Sundström.

Hon berättar att hon nyligen fått ett väldigt viktigt tips om ett grovt brott, efter att ha varit ute och cyklat och samtalat med någon i förbifarten.

– Det manar till samtal om saker man kanske inte planerat att ta till polisen, säger Malin Sundström.

Ingen permanent polisnärvaro: ”Det får framtiden utvisa”

Husbil i all ära – det handlar fortfarande inte om någon permanent polisnärvaro. Det så kallade mobila områdeskontoret kommer bara att finnas på plats två timmar i veckan, på torsdagar mellan 14 och 16.

– Det hade varit bättre om vi hade kunnat vara där två timmar om dagen. Jag hade gärna sett att vi var där oftare, men det får framtiden utvisa, säger Malin Sundström.

Minst två poliser kommer att bemanna stationen. Torsdagen den 7 december mellan 14 och 16, är det officiell invigning av stationen.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands Väsby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.