Polis tog inbrottstjuvar på sin lediga dag

Polisen Fredrik grep inbrottstjuvar på sin lediga dag. Nu hyllas han på Facebook.
Polisen Fredrik grep inbrottstjuvar på sin lediga dag. Nu hyllas han på Facebook.
Polisen Fredrik grep inbrottstjuvar på sin lediga dag. Nu hyllas han på Facebook.
– Jag är ingen hjälte, jag gjorde bara mitt jobb, säger han.

Under måndagen var Vällingbypolisen Fredrik ledig och var ute och gjorde ärenden i Blackeberg. Plötsligt fick han syn på två män som betedde sig underligt och poliskänslan sa honom att något inte stod rätt till.

– De hade ett avvikande beteende. De hade mössorna nedskjutna i pannan och såg ut som att de inte riktigt visste var de skulle någonstans. De hade inget mål med sin promenad liksom. Sen hade de även större väska med sig, säger Fredrik.

Sprang efter männen

Fredrik ringde sedan en kollega som han visste var i tjänst den dagen. Som tur var en polisbil i närheten och kunde snabbt åka till platsen. De två misstänka männen hade då slagit sig ner vid en parkbänk för att vila sig, men när de fick syn på polisbilen fick de bråttom att avbryta sin vilostund, slängde ifrån sig en ryggsäck och började springa från platsen.

Fredrik var dock snabbt på språng efter och lyckades gripa en av männen i ett närliggande buskage. En av poliserna i bilen sprang efter den andra mannen och efter en språngmarsch genom villaträdgårdar grep han även den mannen.

I väskan som tillhörde männen hittade man specialverktyg som används vid inbrott och stöldgods. Efter ett utredningsarbete kunde polisen få kontakt med ett antal målsägare som var ovetandes om att de haft inbrott och kunde bekräfta att godset tillhörde dem.

För Fredrik kändes det självklart att rycka ut på sin lediga dag.

– Det kändes absolut viktigt att göra något just när det handlar om inbrottstjuvar. Det är något som är prioriterat och som drabbar vanliga medborgare där de ska känna sig som mest trygga. Jag är ingen hjälte, jag gjorde bara mitt jobb.

De två männen sitter nu anhållna misstänkta för inbrott.

Hyllas nu på Facebook

Polisen i Västerort la ut ett inlägg om händelsen på sin Facebook-sida och nu hyllas Fredrik i kommentarerna:

Mycket bra jobbat tur att vi har lediga poliser som är på hugget”, skriver en person

”Fantastisk jobbat. Glädjande att få läsa detta inlägg då vi haft inbrott i två lägenheter och vårt förråd under bara två veckor”, skriver en annan.

Grymt, ert arbete är ovärderligt och gör oss medborgare tryggare/ TACK från Nockebyhov.”, kommenterar en tredje.