ANNONS

Smet från polis – körde in i grind

bil-grind-krasch
Mannen körde på grinden och lämnade bilen på villatomten.
En man i 20-årsålkdern döms för vansinnesfärd. Han smet från polis, körde upp mot 100 kilometer i timmen på 30-väg och kraschade in på en villatomt.
ANNONS

En Sollentunabo i 20-årsåldern döms för flera trafikförseelser och brott mot knivlagen. Mannen saknar körkort.

Enligt domen har mannen lärt sig att köra genom tv-spel och gokart men inte haft ekonomin för att ta körkort. Trots detta har han skaffat en bil som han kört.

I slutet av förra sommaren smet han från polisen i Helenelund. Han körde i 47 kilometer i timmen på en 30-väg i ett bostadsområde men mötte en polis som vinkade in honom till en skola. Först körde han in för att stanna men när polis kom mot bilen körde han därifrån.

Enligt trafikpolisen accelererade han till en hastighet mellan 80 och 100 kilometer i timmen. Mannen har erkänt att lämnade platsen för att han saknade körkort och hade kört för fort.

bil olycka sollentuna

Därefter körde han in genom en järngrind och upp på en gräsmatta på en villatomt i Edsviken. Grinden skadades och bilen lämnade hjulspår på tomten. Därefter smet han från platsen till fots.

En hundpatrull kunde spåra mannen som fortfarande hade bilnyckeln på sig när polisen grep honom. Polisen hittade även ett id-kort som tillhörde mannen i det övergiva fordonet.

Två dagar senare stoppades han igen, när han körde bil. I november ska han ha haft kniv på sig på allmän plats i Järfälla.

Mannen döms för grov vårdslöshet i trafiken, olovlig körning, skadegörelse, smitnings från olycksplats och brott mot knivlagen. Han döms till 75 timmars samhällstjänst och att betala skadestånd på 2500 kronor till tomtägaren.

ANNONS

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.