ANNONS

Polis på plats i Bro nästa vecka

Lokalpolischef Jörgen Karlsson.
Jörgen Karlsson, lokalpolisområdeschef i Järfälla och Upplands-Bro.
När det nya poliskontoret öppnar i Bro nästa tisdag, kommer polisen befinna sig där varannan vecka och i Kungsängen varannan vecka.
– Ambitionen är att vara på båda platserna en gång i veckan. Det är inte en fråga i fall det blir av, utan om när, säger Jörgen Karlsson, lokalpolisområdeschef.
ANNONS

Sedan i september har polisen varit på plats i Kungsängen varje tisdag mellan 14.30 och 16.30 – antingen i kommunhusets reception eller patrullerande i närheten.

Pendlar mellan orterna

Men när områdeskontoret öppnar i Bro (i anslutning till Brohuset) nästa tisdag kommer polisen pendla mellan orterna veckovis.

Läs mer: https://mitti.se/nyheter/polisen-plats-kommunhuset/

– Det kommer att ta några månader innan vi kan vara på båda ställena en gång i veckan, säger Jörgen Karlsson, lokalpolisområdeschef.

När är inte bestämt, men det ska äga rum någon gång under 2018. Fram till dess tar polisen emot besök i Kungsängen på tisdagar jämna veckor och i Bro på tisdagar udda veckor.

Ses som komplement

– Huvudsyftet är att ge möjlighet att få kontakt med en polis, utan att behöva sitt i kö genom att slå 144 14. Det är ett naturligt möte mellan polisen och medborgarna, som ska ses som ett komplement till den verksamhet vi bedriver i övrigt.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands-Bro direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.