ANNONS

Polis träffades av flygande fisk

Abborren
Abborren
Från Polisen Norrmalms Facebooksida.
Från Polisen Norrmalms Facebooksida.
Under bevakningen av statsbesöket från Chile i tisdags råkade polisen Anette Manninen ut för en ytterst märklig händelse.

Från himlen kom en stor abborre flygandes och träffade henne mitt på ryggen.
ANNONS

Anette Manninen bevakade presidentbesöket från Chile och stod vid Strömbron intill Kungsträdgården när hon kände att något hårt träffade ryggen.

– Det bara small till. Min första tanke var att det var någon kompis som försökte vara lite rolig, men när jag vände mig om stod ingen där. Så tittade jag ner och såg en stor fisk som låg och sprattlade, jag började då tänka att någon kastat den på mig. Men jag såg ingen som fiskade eller stod med någon håv, däremot en massa fiskmåsar som hovrade ovanför oss, så förmodligen kom den från dem, säger Anette.

Abborren, som mätte närmare 15 centimeter, hade nog tur som landade mjukt och Anettes kollega kunde snart släppa ut den i strömmen igen, där den något omtöcknad simmade i väg.

Under skyddsvästen fick Anette ett rött märke efter fisken.

– Den måste ha fallit från ganska hög höjd för det var en rejäl duns, säger hon.

Efter fiskincidenten köpte hon en lott, för att se om händelsen kunde bringa någon lycka. Men pengaregnet uteblev. Historien lockade dock fram väl så många goda skratt på stationen.

– Jag tog en bild som bevis för jag tänkte att ingen skulle tro mig, det var ju en så sjuk händelse! Nästan lika sjukt är all uppståndelse som blivit efter att jag lade upp historien och bilden på sociala medier, skrattar Anette.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.