ANNONS

Polisanmäler skräpiga återvinningsstationen

Skor, jackor och kartonger med matavfall. Det dumpas vid återvinningsstationerna.

– Det känns som att det har eskalerat de senaste åren och bara blivit värre, säger Lena Parrti.
ANNONS

Skräpiga återvinningsstationer är ett stort problem i Vistaberg, enligt Lena Parrti som bor i området. Ofta när hon ska sortera skräp vid återvinningsstationen på Gustav Adolfsvägen har det dumpats allt möjligt. Lena berättar att hon känner flera som nu slutat använda de allmänna återvinningsstationerna.

– Det är allmänt skräpigt på återvinningsstationer i Huddinge. Det tycker jag är väldigt tråkigt för alla som inte har sopsortering hemma i sitt hus, säger hon.

För att hon ska kunna lämna förpackningar i sitt hus krävs att bostadsrättsföreningen tar ett gemensamt beslut, något hon upplever vara svårt att få till.

Bägaren rann över när hon såg att vad hon misstänker är ett företag som ställt flera lådor med mat- avfall vid stationen.

– Det verkar vara restauranger eller liknande som bara dumpar avfall och grönsaker. Jag har till och med polisanmält det, eftersom det faktiskt är en brottslig handling att skräpa ner, säger Lena Parrti.

Återvinningsstationerna i Huddinge sköts av företaget FTI. Annika Ahlberg, regionchef, känner inte till att det skulle vara mer skräpigt än vanligt i Huddinge.

– Vi är ute och städar på de här återvinningsstationerna hela tiden. Sedan är det synd för det händer rätt ofta att saker som inte är förpackningar kommer till våra stationer. Men är det mycket och om vi kan härleda var skräpet kommer ifrån kontaktar vi företaget och ibland polisanmäler vi, ­säger hon.

För några år sedan stängdes en station i Vårby på grund av att den var för skräpig. Några sådana åtgärder är inte aktuella just nu enligt FTI.

– Det som är aktuellt i Huddinge nu är att vi ska byta till ett bättre tömningssystem. Det kommer att bli en ordentlig upprustning av behållare och utformning av stationerna, säger Annika Ahlberg.

ANNONS
Fakta

50 stationer i Huddinge

På återvinningsstationen lämnas i huvudsak förpackningar och tidningar. I Huddinge kommun finns det över 50 stycken.

Grovsopor och farligt avfall slängs på återviinningscentraler. I kommunen finns två stycken, på Regulatorvägen och Storvretsvägen i Skogås.källa: huddinge kommun

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Huddinge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.