ANNONS

Polisanmält kommunalråd tar timeout

Olsson har varit kommunalråd i Botkyrka sedan april 2016.
Olsson har varit kommunalråd i Botkyrka sedan april 2016.
Miljöpartiets kommunalråd anklagas för att ha förfalskat namnteckningar
Nu meddelar partiet att Fredrik Olsson tar timeout under tiden polistutredningen pågår.
- Jag är sjukskriven och är tillsvidare inte i form för att utföra det arbete som föreningen förtjänar. Jag känner också ett behov av en time-out från politiken för att låta polisen göra klart sitt arbete säger Fredrik Olsson i ett pressmeddelande.
ANNONS

Det var den 11 oktober som DN avslöjade att Miljöpartiets kommunalråd i Botkyrka, Fredrik Olsson, blivit polisanmäld av en partikollega för att ha förfalskat andra medlemmars namnteckningar i ett protokoll. Olsson erkände, men sade samma dag till Mitt i att han kände ett massivt stöd från medlemmarna och inte tänkte avgå. Han fick också stöd av Miljöpartiets styrelse i Botkyrka.

På fredagen meddelade Miljöpartiet att Fredrik Olsson nu är sjukskriven och tar timeout under den tid polisutredningen pågår. Föreningen i Botkyrka beklagar situationen men skriver att de ”väkomnar Fredrik Olssons beslut”.

Vi har accepterat Fredrik Olssons önskemål om en time-out och initierar nu en skyndsam process för att välja ett vikarierande kommunalråd. Vårt ansvar är mot våra väljare och vi ska fortsätta leverera grön politik i Botkyrka kommun, säger Christina Karlsson, ordförande för Miljöpartiet i Botkyrka.

Miljöpartiet meddelar att ett vikarierande kommunalråd kommer att ta plats. Valet av vikarierande kommunalråd kommer att ske i slutet av november. Tills dess kommer Deniz Bulduk som är gruppledare att leda det politiska arbetet. Fredrik Olsson började som kommunalråd i Botkyrka i april 2016. Han efterträdde då Dan Gahnström.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Botkyrka Salem direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.