ANNONS

Polisbil vandaliserad på nytt

Enligt Lars-Göran Rehn tvingas Haningepolisen ibland åka in med två polisbilar i vissa situationer.
Haningepolisen tvingas ibland åka in med två polisbilar i vissa situationer.
En polisbil har för andra gången på kort tid utsatts för skadegörelse i Brandbergen. Rutor krossades på polisbilen, som sedan inte kunde användas mer. En ambulanstransport tvingades backa ut ur området på grund av situationen.
ANNONS

Det var vid 15.30-tiden på lördagen som polis och ambulans larmades ut till Brandbergen efter att en kvinna misshandlats.

När kvinnan skulle tas om hand och den misstänkte mannen gripas möttes både polispatrullen och ambulanstransporten av att ett antal personer kastade stenar mot polisbilen.

Händelsen inträffade på Skorpionens gata.

– Även ägg kastades. Polisbilen fick rutor krossade och plåtskador av stenarna. Och ambulanstransporten tvingades backa undan. De åker ju inte fram själva till en plats om stenar kastas, säger Lars-Göran Rehn, operativ koordinator på Haningepolisen.

Skadorna på polisbilen gjorde att den blev obrukbar resten av helgen.

Det är andra gången på kort tid som en polisbil i Brandbergen vandaliseras.

– Vi i Haninge är inte värst utsatta när det gäller stenkastning, men det är ju inte bra. På en del jobb måste vi ha två polisbilar när vi åker ut, där den ena patrullen bara vaktar den andra bilen, säger Lars-Göran Rehn.

ANNONS

Brandbergens två fasta områdespoliser har av resursskäl inte kunnat vara på plats i orten under sommaren.

– Men det positiva är att de goda krafterna i Brandbergen hör av sig till oss och vill hjälpa till när något sker, säger Lars-Göran Rehn.