ANNONS

Polischef satte fast vårdslös bilförare – utanför polishuset

Anders Djurestad, polisen Solna
Anders Djurestad var på väg in till jobbet när han fick syn på den vårdslösa föraren.
En 37-årig man var drogpåverkad när han i morgonrusningen körde i fel färdriktning och var nära att krocka med mötande trafik. Det dröjde inte länge innan han greps. Färden skedde utanför polishuset och framför ögonen på polischefen.
ANNONS

37-åringen valde fel väg att köra påverkad och i fel körfält. Han stoppades utanför polishuset i Solna, efter att tf lokalpolischef Anders Djurestad sett den vårdslösa framfarten.

Anders Djurestad, polisen Solna

Anders Djurestad. Foto: Polisen

Anders Djurestad var på väg in i polishuset för att starta arbetsdagen när han hörde ett högt motorljud. När han vände sig om såg han en bil som körde i fel riktning rakt mot mötande trafik i morgonrusningen på Klippgatan och Sundbybergsvägen. Anders Djurestad larmade kollegorna inne i polishuset och kort senare kunde två patruller stoppa 37-åringen.

– Jag reagerade direkt när jag såg bilen och bedömde att det fanns fara för andra. Jag fick bra stöttning av kollegorna, vi agerade ju verkligen på hemmaplan, säger Anders Djurestad till Mitt i.

Döms till böter

Händelsen inträffade i mitten av november och 37-åringens körkort togs direkt. Han hade narkotikaklassat sömnmedel i blodet och nu har han dömts för vårdslöshet i trafik, rattfylleri och ringa narkotikabrott. Straffet blir dagsböter, totalt 16 200 kronor.

37-åringen har erkänt ringa narkotikabrott men nekar till rattfylleri och vårdslöshet i trafik.

ANNONS