ANNONS

Anställd inom Försvaret häktad för grova sexbrott

Högt uppsatt chef inom Försvaret häktad för koppleri.
En anställd inom Försvaret häktad för koppleri.
En 50-årig man inom Försvarsmakten har häktats misstänkt för grovt koppleri och våldtäkt. Brotten ska ha ägt rum i Stockholm och Nacka mellan åren 2012 och 2018. Mannen har haft chefsuppdrag inom terrorbekämpning och inom Polismyndigheten.
ANNONS

En 52-årig man anställd inom Försvarsmakten, som tidigare varit en högt uppsatt chef inom terrorbekämpning, har häktats misstänkt för grovt koppleri. Han har även haft chefsuppdrag hos Polismyndigheten.

Ska ha pågått i flera år

Brotten ska ha ägt rum mellan åren 2013 och 2018 i Nacka och övriga Stockholm – han är även misstänkt för en våldtäkt i Nacka 2012.

Till TT bekräftar Försvarsmakten att mannen är anställd inom organisationen och att han var anställd under tiden för brotten.

Greps i sitt hem

Mannen greps i sitt hem och anhölls under måndagen. På torsdagen häktades han av Nacka tingsrätt på sannolika skäl.

– Koppleriet består i att mannen har främjat och understött en verksamhet som har gått ut på att sälja sexuella tjänster. Nu går utredningen vidare med förhör med olika personer och genomgång av vissa beslag som har gjorts, säger kammaråklagare Daniel Suneson i ett pressmeddelande.

En person som utsatts

Han säger också att offret är en och samma person, men han vill inte gå ut med någon närmare relation mellan de två. Enligt Expressen ska brotten inte ha begåtts när han var i tjänst.

Polisen har jobbat med ärendet under några månader och till Expressen säger Daniel Suneson att bevisningen framförallt består i målsägandes uppgifter samt viss skriftlig dokumentation.

Ansökt om kontaktförbud

Enligt tidningen ansökte målsäganden om kontaktförbud mot mannen, men nekades.

– Det här har varit en lång och plågsam process, och det känns tryggt för henne att domstolen nu valt att häkta honom, säger målsägandens advokat Ulrika Borg.

ANNONS

Mannen nekar till brott. Fängelsestraffet för grovt koppleri är som lägst två år och som högst åtta år. Straffet för våldtäkt är fängelse i lägst två och högst sex år.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.