Min lokala hjälte

Polischefen: Vi försöker anpassa oss efter behovet

Towe Skjöld, polis
Lokalpolisområdeschefen Towe Skjöld.
Fyra polischefer får ansvar för Lidingö när polisen gör om. Men kritiken från kommunen och volontärerna värjer sig lokalpolisområdeschef Towe Skjöld emot.
– Polisen bedriver ett bra arbete, säger hon.

– Om de känner på det sättet, vilket jag inte fått till mig överhuvudtaget, är det naturligtvis något som vi måste prata med dem om. Något annat kan jag inte svara på det, säger Towe Skjöld, chef för lokalpolisområde Norrmalm, när hon nås av kritiken från ”Grannsamverkan på hjul”.

Läs mer: Volontärer håller på att ge upp

Den tydligare formulering som kommunstyrelsens ordförande Anna Rheyneuclaudes Kihlman (M) vill se om stationerad polis ute på Lidingö väljer Towe Skjöld att inte kommentera vidare mer än att säga det är något som de får sätta sig ned och diskutera.

I förslaget står det ”regelbunden närvaro av uniformerade poliser”.

När finns det poliser på Lidingö som inte åker hit bara för att det hänt något?

– Som det är nu är det flera gånger i veckan. Men för mig är det omöjligt att svara att det är till exempel på måndagar mellan klockan 10 och 12. Det är inte så det fungerar. Vi försöker anpassa oss efter behovet.

En förändring under hösten är fyra gruppchefer som kommer att få ett utpekat geografiskt ansvar för Lidingö. Den polis som idag har uppdraget att bevaka ambassader ska också utgå från Lidingös polisstation.

– Dessa poliser kommer också att finnas tillgängliga för kommunikationscentralen vid andra akuta händelser på Lidingö, säger Towe Skjöld.