Polisen: ”Allmänheten har ställt upp föredömligt”

Skjutning Älvsjö Station (2019-03-10), Ung man avled.
Många har delat med sig av sina iakttagelser från mordet i Älvsjö.
Polisen hyllar allmänheten och menar att de ställt upp föredömligt efter mordet på Älvsjö station.
Men inget nytt finns att säga om utredningen.

Det har snart gått en vecka sedan en ung man sköts till döds inne i spärrhallen på Älvsjö station. Klockan hade hunnit bli strax efter fem på eftermiddagen i lördags när mannen i 20-årsåldern sköts med flera skott mitt bland resenärer och besökare på båtmässan. Han avled senare på plats.

Hyllar allmänheten

Stationen stängdes efter händelsen och tågen stod stilla på spåren fram till midnatt under tiden polisen var på plats för att säkra spår. Under söndagseftermiddagen och på måndagen finns polis i området för att skapa trygghet och prata med folk. Alla iakttagelser från skjutningen uppmanades att lämnas till polisen.

– Allmänheten har ställt upp föredömligt. Vi har fått in väldigt mycket vittnesuppgifter och uppskattar fortfarande alla tips vi får in, säger polisens presstalesperson Per Fahlström.

Ingen misstänkt

Polisen inledde en förundersökning om mord och har under veckan jobbat vidare med utredningen. I nuläget har polisen inget nytt att dela med sig av och än så länge är ingen misstänkt för mordet.

Den avlidna mannen var tidigare dömd för flera olika brott. Men polisen vill inte säga om det skulle ha något med mordet att göra.

– Det är saker som jag inte kan kommentera, säger Per Fahlström.