ANNONS

Polisen slog till mot Hells Angels lokaler i Länna

Hells Angels etablerar sig i Huddinge.
Hells Angels lokaler i Länna stormades av polis i lördags kväll.
Ett tiotal polisbilar och en helikopter var på plats när Hells Angels höll fest i går i sina lokaler i Gräsvetens industriområde vid Länna på lördagskvällen.
Polisen tog narkotika i beslag.
ANNONS

Enligt Aftonbladet, som var först med att rapportera om händelsen, kontrollerades alla bilar som körde in i området av polisen. En helikopter hovrade över området och tungt beväpnad polis ska ha varit på plats också, uppger tidningen.

Polisen gjorde flera beslag av narkotika under tillslaget, säger polisen Anna Westberg till Mitt i.

Enligt henne var tillslaget planerat, eftersom polisen visste att det grovt kriminella mc-gänget skulle ha fest i sina lokaler i Länna.

– Polisen misstänker att narkotikan skulle både brukas och säljas inne i lokalen. Inga gripanden gjordes i samband med tillslaget, säger Anna Westberg till Mitt i.

HA i Länna av misstag

För två år sedan, november 2016, skrev Mitt i Huddinge om Hells Angels etablering i Länna. Det var ett misstag från kommunens sida som ledde till att mc-klubben flyttade till Länna, tre år efter att Bandidos lämnat Snättringe.

När kommunen förstod att det var Hells Angels som höll till där hade ett tillfälligt bygglov, i tio år för verksamhet i lokalen, redan beviljats.

– Det var en miss att det bygglovet beviljades. Vi vill få bort den här etableringen så snart som möjligt och under tiden har vi uppsikt över verksamheten och säkerställer att det inte begås något brott, sa politikern Christian Ottosson (C) till Mitt i då.

ANNONS

 Det är klart att det sticker i ögonen

 Kalle Forsberg, polis

Även kommunpolisen Kalle Forsberg kommenterade etableringen då:

– Det är klart att det sticker i ögonen att de har etablerat sig i Huddinge. Vissa personer har ökad bevakning mot sig, och vi utför poliskontroller i den mån vi mäktar med, sa han vid tillfället.