Polisen: ”Ligor bakom bildelsstölderna”

Sju bildelsstölder i Danderyd har anmälts till polisen under helgen. Polisen misstänker att det återigen är ligor som ligger bakom.
Sju bildelsstölder i Danderyd har anmälts till polisen under helgen. Polisen misstänker att det återigen är ligor som ligger bakom.
Sju bildelsstölder i Danderyd har anmälts till polisen under helgen. Man misstänker nu att det återigen är ligor som ligger bakom.
– Det här är ett jätteproblem i kommunen, säger Stefan Dahlgren, kommunpolis.

Stocksundsområdet har under helgen drabbats av flera bildelsstölder. Det vanligaste tillvägagångssättet är, enligt Stefan Dahlgren, att bilens ruta krossas – sedan länsas den på ratt, navigationssystem, stereo och så vidare.

Bildelsstölderna har redan tidigare varit ett problem, även om de har varit färre ett tag. Men nu misstänker polisen alltså att det återigen är ligor från öst som ligger bakom helgens stöldvåg – och att problemet är tillbaka.

– Det har varit lugnt ett tag, men nu har vi fått indikationer på att det är ligor som har kommit in i området. Det här är ett jätteproblem i Danderyd. Resten av norrort har också drabbats – troligtvis hela regionen, säger Stefan Dahlgren.

Polisen misstänker att bildelarna förs till Ryssland, där de sedan säljs vidare. Man jobbar nu på att samla in uppgifter om gärningsmännen.

– Vi försöker få in uppgifter och hitta spår, dels på bilar och dels från olika informationskällor som kanske sett något, för att få tag på gärningsmännen.

För att förebygga att drabbas säger Stefan Dahlgren att det kan vara bra att låsa in sin bil i ett garage, om man har möjlighet.