ANNONS

Polisen grep blottare i Bro – nu efterlyses utsatta

Polis, polisuniform, polis närbild, konstapel
Arkivbild.
Polisen grep en blottare i Bro på måndagsmorgonen. Nu efterlyser de personer som kan ha utsatts av mannen.
ANNONS

Polisen grep på måndagsmorgonen en blottare på en gångväg vid Korpstigen nedanför Enköpingsvägen. Det här skriver Järfällapolisen på sin Instagram vid 17-tiden på måndagen.

Eva Nilsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen berättar att man fick larmet klockan 8.37 imorse.

– Det var någon som ringde om att en man stod och blottade sig på en gångväg upp emot centrum i Bro. Det var så vi fick veta det. Någon hade passerat detta och noterat det hela, och tyckt att det var obehagligt, säger Eva Nilsson.

Omhändertogs för fylleri & misstänks för sexuellt ofredande

Då patrullen kom till platsen konstaterades att mannen också fanns kvar, han bedömdes då som så pass påverkad att beslut togs om att omhänderta honom för fylleri.

– Och sen har han som sagt blottat sig och det rubriceras som sexuellt ofredande.

Efterlyser: ”Personer som kan ha råkat ut för mannen”

I sin Instagrampost eftersöker nu polisen ”personer som kan ha råkat ut för mannen”. Det här gör man då vittnet ska ha sett ”flera barn och två kvinnor”, som flydde från platsen innan patrullen hade kommit fram.

– Det är lokalpolisområdet där ute som vill ha kontakt med eventuella målsägande, om det är nån som vill ge sig till, då kan det vara bra att veta att någon annan har anmält detta, om det är så att man tycker det känns obehagligt att gör det själv, säger Eva Nilsson.

De som kan ha sett eller hört något, eller drabbats av blottaren i Bro, kan att ringa till polisen på telefonnummer 114 14.

 

ANNONS
Visa det här inlägget på Instagram

 

Sexuellt ofredande: Detsamma gäller den som blottar sig för någon annan på ett sätt som är ägnat att väcka obehag eller annars genom ord eller handlande ofredar en person på ett sätt som är ägnat att kränka personens sexuella integritet. Lag (2005:90). Idag grep konstapel S och konstapel R en blottare i Bro. Brottet skedde på en gångväg vid Korpstigen nedanför Enköpingsvägen. En rådig medborgare kontaktade polisen. Vi söker nu personer som kan ha råkat ut för mannen. Vittnet såg flera barn och två kvinnor som flydde platsen innan vi kom dit. Har du hört eller sett något ring 11414. // YB J

Ett inlägg delat av Polisen Järfälla (@polisen_jarfalla)