ANNONS

Polisen: Bränder och hot kan vara ett svar på våra insatser

En stor polisinsats inleddes under morgontimmarna i Kungsängen på onsdagen.
En stor polisinsats inleddes under morgontimmarna i Kungsängen på onsdagen.
Som en följd av onsdagens händelser ökar polisen sin närvaro i Upplands-Bro. Samtidigt kan man inte utesluta att den senaste tidens arbete mot vårdlösa motorcykelförare kan ha ett samband med dagens bombhot och bilbränder.
ANNONS

Strax innan 16 på onsdagen skriver polisen på sin hemsida att en trygghetsinsats har inletts i Upplands-Bro till följd av nattens och morgonens händelseutveckling.

Polisen skriver att man bedrivit ”ett offensivt arbete mot grovt vårdslöst körande med motorcyklar på bland annat gångbanor” i kommunen och att allmänheten reagerat starkt på dessa förares beteende.

Upplands-Bro bilbränder Lantmäterivägen

18 bilar sattes i brand under natten till onsdag, här på Lantmäterivägen. Foto: Åsa Sommarström

Polisen menar också att det inte kan uteslutas att deras arbete i Upplands-Bro den senaste tiden kan ha ett samband med bilbränder och bombhot .

På onsdagseftermiddagen finns ännu ingen frihetsberövad för bilbränderna eller bombhotet. Bilbränderna rubriceras som skadegörelse genom brand och bombhotet som grovt olaga hot.

Polisen ser allvarligt på händelserna under natten och förmiddagen i Upplands-Bro och arbetar nu vidare med spaning, förhör och underrättelsearbete.

Upplands-Bro bombhot Kungsängen evakuering

Polisen arbetar i Kungsängens centrum. Foto: Åsa Sommarström

Gemensamt med Upplands-Bro kommun kommer polisen öka sin närvaro i kommunen den kommande tiden i syfte att kunna möta och besvara frågor från invånare.

ANNONS

Därutöver vädjar polisen till de boende i Upplands-Bro att de även kan bidra i trygghetsarbetet som nu intensifieras. ”Vuxennärvaro på gator och torg en effektiv åtgärd för att förebygga brott och ordningsstörningar. Kontakta din lokala polis eller Upplands-Bro kommun för mer information. Ditt engagemang är viktigt”, skriver polisen.

Polisen är fortsatt i behov av tips om nattens bilbränder och bombhotet under onsdagsförmiddagen.


 

Nyhetstips tips oss tipsa redaktionen på Mitt i

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.