ANNONS

Polisen spanade på förråd – grep Djursholmsbo med 10 kg amfetamin

30-åring från Djursholm, 10 kg amfetamin, polisen spanade i Danderyd
Polisen satte kameraövervakning i förrådet, bytte ut knarket mot mjöl och penslade väskan med osynlig UV-pasta.
Byggarbetare kände lukt av narkotika i ett förråd och tipsade polisen. De bytte ut knarket mot mjöl och spanade mot förrådet.
När en 30-åring från Djursholm kom till förrådet kunde han gripas och kopplas ihop med bland annat 10 kg amfetamin.
ANNONS

Det var i november förra året som en 30-åring från Djursholm kunde gripas efter en större spaningsinsats från polisen.

Polisen hade fått tips från byggarbetare som hade känt lukten av narkotika i ett förråd vid Inverness i Danderyd. I förrådet hittade polisen en väska innehållande 10 kilo amfetamin.

I jakten på knarkets ägare satte polisen upp kamerabevakning i förrådet och bytte ut amfetaminet mot mjöl. De smetade också osynlig UV-pasta på och i väskan för att med UV-ljus kunna se om någon har rört den.

Stoppades i bilen

Mannen i 30-årsåldern dök upp i förrådet, hämtade väskan och kom sedan tillbaka efter nästan en timme och ställde tillbaka väskan. Då hade en påse med ett kilo mjöl tagits ur väskan.

Då väskan återlämnades hade polisen hunnit till förrådsadressen och kunde följa efter bilen som mannen färdades i tillsammans med sin flickvän.

De stoppades vid Inverness och på 30-åringens händer fanns tydliga spår av UV-pastan.

Agerade under hot

30-åringen från Djursholm säger i polisförhör att han hade blivit misshandlad, pistolhotad och tvingad att sälja narkotika av ett av Sveriges mest ökända gäng.

Hans berättelse styrks delvis av polisen då 30-åringens fingeravtryck inte kunde hittas på amfetaminpåsarna.

Vid husrannsakan hittades 28 påsar cannabis i en bil som 30-åringen hade tillgång till.

ANNONS

Erkänner innehav

30-åringen erkänner att han har haft narkotikan men vill gå fri från ansvar då han anser sig handlat i en nödsituation. Detta var tingsrätten inte övertygade om och dömde honom till fem års fängelse för grovt narkotikabrott.

Domen överklagades och togs upp i Hovrätten i juli men straffet på fem år står fast. Hovrätten gick tingsrättens bedömning.

Djursholmsbon förekommer i belastningsregistret sedan tidigare. Sju av dessa gäller ringa narkotikabrott. Senast 2017 dömdes han i två fall till dagsböter för detta.