ANNONS

Polisen: Dödsbranden i Norsborg inget brott

Dödsbranden i Norsborg som tog tre liv misstänks inte vara anlagd.
Dödsbranden i Norsborg som tog tre liv misstänks inte vara anlagd.
Polisen misstänker inget brott för lägenhetsbranden i Norsborg där tre personer omkom. Enligt brandingenjör Roger Johansson hittades ingen tydlig brandorsak.
ANNONS

Det var sent på kvällen i slutet av maj i år som en brand utbröt i en lägenhet i Norsborg.

I branden omkom tre personer som befann sig i lägenheten. Polisen identifierade dem som två kvinnor och en man i 60-årsåldern. Branden rubricerades då som allmänfarlig vårdslöshet och vållande till annans död.

Enligt polisen är den tekniska undersökningen ännu inte färdigställd, något man uppger kan bero på semestertider. Men enligt Kent Fastlund, gruppchef utredningsenheten i Flemingsberg, misstänker polisen inget brott.

– Vi har haft eltekniker på plats som konstaterade att det inte berodde på ett elfel. Det är en olycka absolut, vi misstänker inget brott och vi kommer inte att gå vidare med undersökningen när den tekniska undersökningen kommer, säger han.

Innan brandkåren var på plats var lägenheten övertänd, och när hela lägenheten var utbränd var det svårt för brandkåren att hitta en brandorsak.

Hur branden startat är för brandkåren därför fortfarande oklart.

– Soffan som branden ska ha börjat i var mycket förstörd och det gick inte att hitta någon detaljerad brandorsak, säger Roger ­Johansson, brandingenjör på Södertörns brandförsvarsförbund.

Han var själv med i den tekniska undersökningen och uppger att branden troligtvis startat på grund av en olycka.

– Utan spekulationer så skulle det kunna ha varit en cigarett som någon tappat och eftersom hela lägenheten blev utbränd skulle det inte ha varit några spår kvar efter den.

ANNONS

Men att lägenheten hann brinna så kraftigt och länge att en övertändning skedde är ett mysterium för både polisen och brandkåren.

– I vanliga fall brukar det inte få så här långt. Grannar brukar uppräcka att det luktar rök i trapphuset och tillkalla brandkår innan det går för långt, säger Roger Johansson.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.