ANNONS

Polisen efterlyser tips efter dödsskjutningarna

mord i Hallonbergen
Ett skotthål syns i ett soprum dagen efter skjutningen vid Skidbacken.
Polisen söker efter fler vittnen och peronser som har upplysningar att lämna kring skjutningen som på måndagskvällen inträffade på Skidbacken.
Två män i en bil besköts, och de bägge avled senare på sjukhus.
ANNONS

Polisen kommer att synas i Rissne de närmsta dagarna för att svara på frågor och samla in tips.

– Vi kommer ha fler synliga poliser och möter gärna boende som vill prata samt eventuellt lämna information i ärendet, säger Anders Rissel, chef för lokalpolisområde Solna.

Flera personer hörde av sig till polisen efter att ha hört skott och sett personer med pistolliknande föremål skjuta mot en bil på Skidbacken vid kvart i sex på måndagskvällen.

– Det är personer som stått och väntat vid en vändplan längs en loklagata och sedan klivit ut och avlossat ett stort antal skott. Det finns en uppenbar risk att kulor slagit in i olika platser runt omkring. Kulor kan gå flera hundra meter och vi har nog inte ens hittat alla kulhål än, säger Anders Rissel.

Uppgifter om var kulor eventuellt träffat har Anders Rissel inte fått.

På platsen hittade polisen två skjutna män, vilka senare avled på sjukhus.

ANNONS

Flera skjutningar i länet

Sedan den 21 oktober har en person dödats och sex skadads i skottlossningar i länet.

– Vi har haft en viss nedgång när det gäller skjutningar i Stockholm under 2018 men skjutningarna går i vågor. Vi lutar oss inte tillbaka, tvärtom är vår ansträngning att hålla nere skjutningar, minska våldet, beslagta vapen och lagföra dem som begår brott fortsatt lika stor, säger Erik Widstrand, polismästare och kommenderingschef i regionens särskilda händelse Max.

Det finns uppgifter om att en moped ska ha lämnat platsen efter att skotten avlossades men polisen vill inte utesluta att gärningspersonen/personerna kan ha lämnat platsen på andra sätt.

– Det är viktiga dygn just nu, då vi samlar in så mycket material som vi bara kan. Det finns absolut spår och saker att följa upp i de uppgifter som kommit in, säger Anders Rissel.

Den som har upplysningar om händelsen uppmanas att höra av sig till polisen på telefonnummer 11414.

– Man behöver inte fundera på hur relevanta ens upplysningar är, all information är bra information just nu, säger Anders Rissel

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.