ANNONS

Polisen erkänner fel vid husrannsakan

Polisen gjorde en husrannsakan i en narkotikamisstänkt mans lägenhet i Skärmarbrink - men också i hans brors. Anledningen var att den misstänkta först hade sagt att han bodde där.

I ett yttrande till justitieombudsmannen medger polisen att det var ett misstag.
ANNONS

Det var i våras som polisen kontrollerade en man på Skärmarbrinks t-banestation och därefter fattade misstankar om narkotikabrott. Polisen kroppsvisiterade mannen på plats, men hittade ingen narkotika.

Först sa mannen att han bodde i hans brors lägenhet, men ändrade sig sedan till adressen där han står folkbokförd. Båda lägenheterna ligger i samma trappuppgång.

Först gjorde polisen en husrannsakan i den misstänkte mannens lägenhet. Där hittade de en mindre mängd narkotika.

När brodern kom hem till sin lägenhet på kvällen stod en polisman utanför som frågade om hans bror bodde där. När han svarade nej ville polisen ändå gå in och göra en husrannsakan. Enligt hans anmälan till justitieombudsmannen (JO) fick han inte veta vad saken gällde, utan bara att han själv inte var misstänkt. Brodern menar att det var uppenbart att hans bror inte bodde där, eftersom han själv stod skriven på en annan lägenhet i samma trappuppgång.

I ett yttrande till JO medger polisen att det var ett misstag att genomföra husrannsakan i broderns lägenhet. De medger dessutom att beslutet att göra en husrannsakan överhuvudtaget var oproportionerligt, då det föreliggande brottet inte kunde rubriceras på något annat sätt än som ringa narkotikabrott eget bruk.

Fakta
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Hammarby Björkhagen Skarpnäck direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.