Polisen får inte köra fyrhjulingar

För en vecka sedan körde en polisman rakt genom isen vid Norr Mälarstrand – och avled.

Tysta minuter, fyrhjulingsförbud och stor sorg har färgat Stockholmspolisens senaste vecka.

Det var i samband med statsbesöket från Turkiets president som polismannen förra måndagen befann sig vid Riddarfjärden på en fyrhjuling när han plötsligt förlorade kontrollen över fordonet och körde över kanten.

Mannen fick fyrhjulingen över sig och brakade genom isen. En kollega hoppade ner i vattnet och fick upp mannen. Polisen, som var i 45-årsåldern togs till sjukhus, men trots hjärt- och lungräddning gick hans liv inte att rädda.

Den tragiska dödsolyckan har i veckan fått efterspel. Biträdande länspolismästare Ulf Johansson beslutade att förbjuda fyrhjlingar dagen efter dödsolyckan. Dessa får inte användas förrän olyckan är helt utredd.

Olycksdagen samlades 30 poliser vid olycksplatsen på Norr Mälarstrand. De lämnade en krans och deltog i den minnesstund som innefattade en gemensam tyst minut hos hela Stockholmspolisen.

– Jag beklagar djupt sorgen och mina tankar går till polismannens anhöriga, säger länspolismästare Mats Löfving som beslutade om att hålla den tysta minuten.

Vid olycksplatsen och inne i polishuset på Norra Agnegatan ligger nu blommor, tända ljus och hälsningar till den avlidne mannen, som tillhörde Söderortspolisen.

– Det här har kommit som en chock för alla, säger Susanne Wikland, biträdande närpolischef vid Globenpolisen.

strandpark kan bli Årets Stockholmsbyggnad

Hornsberg För 4:e året i rad ska årets stockholmsbyggnad utses. Tio nybyggnationer som färdigställdes 2012 tävlar om titeln. En av dem är Hornsbergs Strandpark.

Den 700 meter långa parken slingrar sig längs vattnet. Tre långa flytbryggor tar besökarna längre ut och i väster finns bryggor för soldyrkare som vill lapa den sista kvällssolen. Projektet vann Sienapriset 2012.

Omröstningen pågår på stadens hemsida fram till 14 april. Prisutdelning blir det den 17 april.

Färre feriejobb på Kungsholmen

Kungsholmen Nu är det dags för de ungdomar som vill ha ett sommarjobb inom Stockholms stad att lämna in sina ansökningar.

Men för de som bor inom Kungsholmens stadsdelsförvaltning finns betydligt färre sommarjobb än förra året. Här kommer man att erbjuda 60 sommarjobb. Det är en drastisk minskning jämfört med förra året då man erbjöd 125.

I år erbjuder stadens bolag och förvaltningar totalt runt 5 000 sommarjobb.