ANNONS

Nu har polisen flyttat in i det nya polishuset i Rinkeby

Polisen Rinkeby, polishuset Rinkeby
Therese Rosengren, tf lokalpolisområdeschef, och hennes kollegor har den här veckan flyttat in i nya lokaler.
Det nya polishuset i Rinkeby står färdigt och nu har polisen flyttat in – sex år sedan de tidigare lokalerna stängdes. Målet framöver är att bli ännu mer tillgängliga för Rinkebyborna.
ANNONS

Efter förseningar och många turer fram och tillbaka står det nya polishuset i Rinkeby färdigt – sex år efter att de tidigare lokalerna stängdes. Flaggorna utanför är hissade och i veckan har polisen flyttat in.

– Vi är glada att vara tillbaka i Rinkeby. Vårt mål är att finnas så nära medborgarna som möjligt, och vi hoppas bli ännu mer tillgängliga för boende i området, säger Therese Rosengren, tf lokalpolisområdeschef i en kommentar på polisens hemsida.

Invigningen av polishuset dröjer dock till efter sommaren och först i september kommer allmänheten att kunna besöka receptionen och  göra anmälningar, lämna in hittegods och beställa pass.

Stationen blir arbetsplats för cirka 300 anställda som jobbar i lokalpolisområde Rinkeby, som omfattar stadsdelarna Rinkeby-Tensta och Spånga-Kista. Delar av polisens kontaktcenter PKC, som svarar på samtal till 114 14, kommer också att sitta i lokalerna.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Kista direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.