Polisen fokuserar på inbrotten i Vantör

inbrott bild på kofot
Polisen försöker få bukt med inbrotten i Hagsätra och Rågsved.
Just nu är det en inbrottsvåg i Hagsätra och Rågsved. Polisen kraftsamlar för att försöka komma till rätta med problemen.
– Vi fokuserar på det här nu, säger Henrik Garzon, vid Farstapolisen.

Som Mitt i Söderort skrev häromdagen är det en inbrottsvåg i Vantör just nu. Hagsätra, Rågsved, Bandhagen och Högdalen är drabbade områden. Framför allt Hagsätra är hårt drabbat.

Under de första 6 dagarna i september anmäldes 9 inbrott och ett inbrottsförsök i lägenhet. I de flesta fall har inbrottstjuvarna tagit sig in i lägenheterna genom att bryta upp ytterdörren.

Inbrottsvåg i Vantör – polisen varnar

– Vi har haft en ökning av inbrott i Hagsätra och Rågsved under en längre period, framför allt kring Hagsätra torg, säger Henrik Garzon, vid Farstapolisen.

Polisen jobbar nu intensivt med det här.

– Vi fokuserar på inbrotten nu. Vi drar i det allt vad vi kan på utredningsavdelningen, vi pratar med vittnen och försöker få någon form av signalement som vi kan gå på, säger Henrik Garzon.

Polisen gick i veckan ut på sin Facebooksida och uppmanade människor att vara observanta på personer och bilar i området, och notera signalement och registreringsnummer.