ANNONS

Polisen fortsätter jaga stulna mopeder

300 slöt upp för Helin och ett tryggare Järva.
300 slöt upp för Helin och ett tryggare Järva.
Efter dödsolyckan på Järvafältet den 3 april då Kistabon Helin Burkay blev ihjälkörd av en motorcykelförare har polisen intensifierat arbetet mot den aggressiva körningen på mopeder och motorcyklar i Järva.
Bland annat patrullerar en helikopter i området för att identifiera de som kör aggressivt.
ANNONS

Helin Burkay var på väg hem efter jobbet och promenerade på en gångväg vid Eggeby gård när hon blev påkörd och skadades svårt. Hon dog av skadorna den 7 april.

En 19-årig man är misstänkt för grovt vållande till annans död alternativt grov vårdslöshet i trafik, olovligt brukande, rattfylleri under påverkan av droger, narkotikabrott och olovlig körning. Motorcykeln som han körde på var stulen. Han är försatt på fri fot i väntan på att förundersökningen ska bli klar.

– Han är fortfarande misstänkt, men det fanns inte tillräckliga grunder för häktning, säger kammaråklagare Veronica Gabrielsson, som leder förundersökningen.

Den andra personen som satt bakom föraren är inte misstänkt för inblandning i händelsen.

Sedan påkörningen har polisen intensifierat arbetet mot vansinneskörningarna på gångvägarna i området.

– Vi har alltid haft en hög prioritet när det gäller den aggressiva körningen, men nu har vi intensifierat arbetet ytterligare, säger Per Undhammar vid Järvapolisen.

Polisen jobbar dels med att ta så många stulna mopeder och motorcyklar som möjligt i beslag för att stoppa körningarna.
– Ofta är mopederna och crossarna involverade i annan brottslighet som personrån till exempel, säger Per Undhammar.

Polisen har även tagit hjälp av polisflyget och har en helikopter som patrullerar området för att identifiera de som kör aggressivt.
Polisen uppmanar allmänheten att hjälpa till genom att rapportera in om de ser mopeder eller motorcyklar som står parkerade och som misstänks vara stulna.

Har man tips kan man mejla till lokalpolisomrade-jarva.stockholm@polisen.se

ANNONS

För att Helin Burkays minne och för att protestera mot situationen på Järvafältet, där vansinnesfärder på tvåhjuliga motorfordon inte är något ovanligt och där många känner sig svikna av myndigheter och politiker, hölls en manifestation vid Eggeby gård den 22 april.

– Hon var en ovärderlig och oersättlig vän för mig, vi hade en vänskap sedan 34 år tillbaka. Det känns overkligt, säger arrangören Naile Aras.

Cirka 300 personer var med på manifestationen.