Polisen frustrerad efter våldtäktsförsöken

Tvingas vänta på NFC efter överfallen i Blackeberg: "Inte prioriterat".
Tvingas vänta på NFC efter överfallen i Blackeberg: "Inte prioriterat".
Här, vid Ljunglöfska slottet, skedde ett av överfallen.
Här, vid Ljunglöfska slottet, skedde ett av överfallen.
Polisen har inga nya spår efter en potentiell gärningsman och väntar på NFC:s analys – och de kan få vänta i flera veckor.
– Frustrerande men man har förståelse, säger den utredande polisen Patrik Zanders.

Vi har skrivit en hel del om överfallen i Blackeberg den 19 augusti och den 3 september som utreds som våldtäktsförsök av polisen.

En person greps som misstänkt i mitten av september men släpptes bara dagar senare – misstankar av den lägre graden kvarstod mot mannen. Polisen har tidigare berättat att de gjort fynd på platsen som de skickat till Nationellt forensiskt centrum, fynd som skulle kunna hjälpa dem att komma närmre ett gripande, men ännu har man inte fått svar från NFC – och det kan vara lång tid kvar att vänta.

– Analyssvaren ligger nog veckor bort. I och med att ingen är frihetsberövad så är ärendet inte prioriterat på NFC, säger spaningsledaren Patrik Zanders.

”Frustrerande men förståeligt”

– Det är frustrerande, samtidigt har jag förståelse. När man själv har någon som sitter frihetsberövad så är man glad att det går fort.

Utredningsarbetet fortskrider i ”ordinarie produktion”, som Patrik Zanders uttrycker det.

Nu analyserar polisen mobiltrafiken i det aktuella området för att se vilka personer som kopplat upp sig mot lokala telemaster.

– Det är för tidigt att uttala sig om huruvida det har gett nåt eller inte, avslutar Patrik Zanders.