Polisen ger upp fallet Yasmine

Yasmine Sassi försvann i spårlöst i februari 2007 i Flemingsberg. Nu lägger polisen ner ärendet.

Mamman är starkt kritisk.

Yasmine Sassi var 19 år gammal när hon försvann, den 7 februari 2007. Det var vid 22-tiden och hon var nere i tvättstugan när hon råkade bli utelåst. Hennes mamma kastade ner nycklar i en påse som hon glömt, men påsen fastnade i ett träd. Hennes syster gick därför ner tillsammans med en vän för att hjälpa till att få ner nycklarna.

När det var klart skildes Yasmine åt från systern och hennes kompis. Yasmine sa åt sin syster att gå tillbaka med påsen vid hissen i trappuppgången. Det var sista gången någon såg henne.

Sedan dess är hon spårlöst borta. Efter flera år lägger polisen nu ner ärendet.

– Vi kommer inte på vad mer vi kan göra och det skickas nu ner i arkivet. Men får vi tips så är det klart att vi tittar på det igen, säger Torsten Alm, kriminalinspektör hos Södertörnspolisen.

Polisen uppger att man tidigare har lagt stora resurser i fallet med Yasmine. Bland annat använde man sig av likhundar och polisryttare för att finkamma områden, utan resultat.

– Förundersökningen är på 350 sidor, vi har hört släktingar, vänner och eventuella vittnen. Vi fick också in fruktansvärt många tips i början men inget har lett någonstans, säger Torsten Alm.

Men Yasmines mamma Naima Sassi är mycket kritisk till att man lägger ner ärendet.

– De tror att hon ska komma flygande på en Aladdin-matta till deras fönster. Jag kan inte förstå varför, de har inte gjort någonting för att hitta henne, säger Najma Sassi.

Polisen uppger att deras starkaste teori är att Yasmine utsatts för brott, man har dock ingen bevisning som pekar åt det hållet.

Fakta

Försvann 2007

Yasmine Sassi försvann från Terapivägen 18 den 7 februari 2007.

Hon bar en svart Peak Performance-jacka och hade en svart Adidaströja med orange text.

Hon hade svarta Nikeskor och mörkblå mjukisbyxor på sig.

Källa: Polisen