ANNONS

Polisen hade tuff helg

Flera av Stockholms poliser rapporterade under söndagen om en bråkig helg – med bland annat ovanligt mycket våld i nära relationer.
ANNONS

Som Mitt i rapporterade under söndagen sköts en man av polis på Sergels torg natten till söndag, efter att enligt polisen ha uppträtt hotfullt beväpnad med kniv. Mannen sköts i magen och hans tillstånd uppges vara allvarligt men stabilt. Det var långtifrån den enda våldsincidenten under helgen. Flera poliser rapporterade på söndagen om ovanligt mycket att göra.

”Det har inte varit en bra helg ur vår synvinkel. Många brott i relationer. Män har slagit sina fruar. Pappor har slagit sina barn.”, skrev yttre befäl på Södermalm på twitter i går. ”Galet mycket att göra på mitt sista pass. 3 ärenden medambulans inom loppet av 10 minuter”, skrev en annan polis som jobbar i innerstan.

På söndagseftermiddagen kom larm om att flera personer slogs vid ett koloniområde i Hjulsta. En man ska enligt polisen ha blivit svårt misshandlad och förd till sjukhus. Polisen rubricerar händelsen som mordförsök. En person ska ha tagits in på förhör.

Tre timmar senare utbröt slagsmål i Vällingby centrum, uppger DN. Två män ska ha gripits och en förts till sjukhus med lindriga skador.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.