Min lokala hjälte

Polisen hittade knivstucken man i Vårby

Igår kväll hittade polisen en knivhuggen man i Vårby. Han hade blivit stucken i magen efter att han vägrat ge ifrån sig sina värdesaker.

Igår kväll hittade polisen en knivhuggen man utanför en vårdcentral i Vårby. Han hämtades upp av ambulans och skickades till Karolinska sjukhusets traumaenhet. Under natten har han opererats men hos polisen uppger man mannens skador inte var livshotande.

Mannen som är i 30-årsåldern promenerade längs Botkyrkavägen när en mörkblå Volvo körde upp bredvid honom. Ur bilen kom då fem män som krävt att få hans hals- och armband. Mannen vägrade och då stack en av männen honom i magen och rånade honom på hans värdesaker.

– Det ska inte ha varit någon större fara med mannen men blir man knivstucken i magen så kan det ju uppstå allvarliga skador, säger Albin Näverberg på polisens ledningscentral.

Mannen ska ha svårt att minnas detaljer om rånet men kunde berätta att förövarna körde i en äldre blå Volvokombi.

Hos Södertörnspolisen är man avvaktande med att berätta mer om vad brottsplatsundersökningen och dörrknackningen har gett för resultat men säger att mer information kommer under dagen.